125,000 تومان

در انبار موجود نمی باشد

بازی فکری و محبوب اونو(UNO)‌ یه بازی سراسر فان و هیجانه که جز دسته بازی‌های کارتی، فکری و بردگیم محسوب میشه. این نسخه از اونو که نسخه کامل و کلاسیک هست دارای ۱۰۸ کارت به همراه ۱۲ کارت عملیاتی جدیده.

شناسه محصول: 12368
رده سنی

6 تا 8 سال , 8 سال به بالا , نوجوان و بزرگسال

موضوع

بازی کارتی , سرگرمی , دورهمی و خانوادگی , هیجانی

تعداد بازیکن

2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 نفر به بالا

معرفی بازی فکری اونو(UNO) – ذهن زیبا

انتخاب اونو راحته، اما کنار گذاشتنش سخته!

بازی فکری و محبوب اونو (UNO)‌ یه بازی سراسر فان و هیجانه که جز دسته بازی‌های کارتی، فکری و بردگیم محسوب میشه.
این نسخه از اونو که نسخه کامل و کلاسیک هست دارای ۱۰۸ کارت به همراه ۱۲ کارت عملیاتی جدیده.

UNO در زبان‌های ایتالیایی و اسپانیایی به معنای “یک” هست که خیلیم با هدف این بازی جذاب جفت و جوره. در بازی دسته جمعی اونو هدف بازی رسیدن به تک کارت و در نهایت استفاده از اون کارت و برنده شدنه. به طور خلاصه این بازی‌یه رقابت واسه خلاصی از شر کارت هاست.

تعداد افرادی که می‌تونن اونو رو بازی کنن بین ۲ تا ۱۰ نفره. پس‌یه گزینه خوب واسه دورهمی‌های پرجمعیتتون هم هست.
رده سنی که می‌تونن این بازیو انجام بدن ۷+ ساله‌های جمع دوستانه یا خانوادگیتون هستن.

اونو بازیه آسونیه و همه می‌تونن سریع یادش بگیرن. مدت زمانیم که این بازی طول می‌کشه حدوداً بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه هست.

داستان بازی اونو

هدف نهایی تو بازی اونو اینه که دستتونو خالی کنین تا برنده بشین. حالا منظورچیه؟

الان بهتون می‌گم. به هر بازیکن ۷ تا کارت داده میشه و باقی کارت‌ها وسط میز به صورت‌یه دسته باقی می‌مونه. حالا‌یه کارت از روی همین دسته برداشته میشه و وسط میز قرار می‌گیره. بعدش بازی شروع میشه و هر کس به نوبت کارتی رو روی اون کارت می‌ذاره.

حالا شما باید قبل از بقیه رقیباتون از شر کارتاتون خلاص شین. نکته جالبش اینه که هر چی کارت دست رقیباتون موند تبدیل میشه به امتیازی برای شما. در آخر امتیازات هر دوره رو ثبت می‌کنین و با دوره قبلش جمع می‌کنین. هرکی زودتر به امتیاز ۵۰۰ برسه برنده بازی اونو هیجان‌انگیز ماست.

تاریخچه بازی اونو

بازی دسته جمعی اونو در سال ۱۹۷۱ با‌ایده شخصی به نام Merle Robbins  که یک پیرایشگر اهل اوهایو بود خلق شد. ‌ایده این بازی همان‌ایده‌ی اصلی Crazy Eightاست که در ایران به نام هفت خبیث شناخته میشه.

Merle که علاقه زیادی به بازی‌های کارتی داشته این‌ایده رو با خانواده خودش به اشتراک می‌گذاره. در ابتدای کاراین بازی صرفاً برای سرگرمی‌های خانوادگی بوده و فروش اون مطرح نبود. اونا بعد از بازی‌های پشت سرهم با دوستان و اقوام به این نتیجه می‌رسن که سرمایه‌ای ۸ هزار دلاری رو جمع کنن و ۵۰۰۰ دست از بازی دسته جمعی اونو رو به تولید برسونن.

اوایل Merle Robbins شروع می‌کنه “اونو”  رو در محل پیرایشگاه خودش به فروش رسوندن و بعد از اون، تعدادی از بازی‌ها رو به فروشگاه‌های محلی می‌فروشه که این فروشگاه‌ها هم به راحتی همرو به فروش می‌رسونن. بعد از اینکه مدتی از فروش بازی گذشت،  آقای رابینز حق انتشار بازی رو به آقای رابرت تزاک یکی از هواداران سرسخت “بازی دسته جمعی اونو” به  قیمت  ۵۰ هزار دلار و ۱۰ سنت به ازای هر فروش میسپره. از طرف دیگه پسر Robbins به نام Ray که یکی از اساتید دانشگاه اوهایو بود، این بازی رو به شاگردان خودش معرفی کرد. اونو آروم آروم بعد از این ماجرا به یک بازی جهانی تبدیل شد.

هدف بازی اونو

بازی فکری و رومیزی اونو کمک زیادی به ارتقای رشد فکری، اجتماعی، ذهنی و عاطفی کودکان می‌کنه و حتی برای بزرگسالان هم جدای از سرگرمی مفیده.

بازی اونو هم بهتون کمک می‌کنه تا تصمیمات منطقی‌تر و بهتری بگیرین و هم یک سرگرمی سالم محسوب میشه. اونو با درگیر کردن ذهن شما و کودکتون(خردسال و بزرگسال) به باروری ذهنی تون کمک زیادی می‌کنه.

شما با انجام دادن بازی‌های فکری مثل بازی اونو می‌تونین احساس‌های منفی رو از خودتون دور کنین و در جمع خانواده یا دوستانتون احساس خوبی رو تجربه کنین.

محتویات جعبه بازی فکری اونو(UNO) – ذهن زیبا

۱۲۰ عدد کارت شامل ۱۰۸ کارت کلاسیک

  1. ۱۹ تا کارت آبی(۰تا۹)
  2. ۱۹ تا کارت سبز(۰تا۹)
  3. ۱۹ تا کارت قرمز(۰تا۹)
  4. ۱۹ تا کارت زرد(۰ تا۹)
  5.  کارت ۲+ (در ۴ رنگ آبی، سبز، قرمز و زرد)
  6. ۸ تا کارت معکوس (در ۴ رنگ آبی، سبز، قرمز و زرد)
  7. ۸ تا کارت پرش (در ۴ رنگ آبی، سبز، قرمز و زرد)
  8. ۴ تا کارت آزاد
  9. ۴ تا کارت ۴+
  10. ۱۲ کارت عملیاتی جدید شامل:
  • ۴ تا کارت سفید
  • ۲ تا کارت بر زدن
  • ۲ تا کارت مبادله
  • دو تا کارت ۲+ هدف
  • دو تا کارت پرش دوبل

چیدمان انجام بازی اونو

چهار تا مرحله باید پیش برین تا بازیتون آماده ی شروع بشه.

  1. هر بازیکن‌یه کارت می‌کشه. بازیکنی که بزرگترین کارتو کشیده باشه کارت پخش کن میشه. ( کارت‌های عملیاتی رو صفر در نظر بگیرین)
  2. کارت پخش کن باید کارتارو بر بزنه و به هر کی ۷ تا کارت بده.
  3. حالا باید ستون کارت کشی تشکیل بدین. کارتهای باقیمونده رو به پشت در وسط میز بذارین و یک ستون از کارت هارو ایجاد کنین.
  4. تو این مرحله باید ستون کارت‌های سوخته رو بسازین. به این ترتیب که کارت بالایی ستون کارت کشیو رو کنین و در کنار ستون بذارین تا ستون کارت سوخته هم ایجاد بشه.

نکته: اگه اولین کارتتون که رو شد کارت عملیاتی بود یکم صبر کنین، جلوتر در بخش کارت‌های عملیاتی توضیح می‌دم که چیکار باید بکنین.

مراحل بازی اونو

نفر سمت چپِ کارت پخش کن شروع‌کننده بازیه. وقتی نوبتتون شد باید یکی از کارتایی که تو دستتونه و عدد، رنگ یا نشانه‌اش با کارت رو شده ستون سوخته همخونی داره بسوزونین و روی ستون کارتهای سوخته قرارش بدین. (نشونه‌ها مربوط به کارت عملیاتی هستن)

میدونم سؤالتون چیه. حالا اگه کارتی نداشته باشین که با کارت رو شده ستون سوخته همخونی نداشته باشه باید چیکار کنین؟

باید‌یه کارت از ستون کارت کشی بردارین؛ اگه همخونی داشت که بلافاصله بسوزونینش تا بره همونجا که باید(ستون کارت‌های سوخته). اگه همخونی نداشت نوبتتون سوخت میشه و می‌رسه به نفر بعدیتون.

راستی تا یادم نرفته بگم که اصلاً اجباری نیست که تو هر نوبتتون بخواین کارت بازی کنین. اگه چنین تصمیمی گرفتین باید حتما‌یه کارت از ستون کارت کشی بردارین و مثل بالا اگه همخونی داشت فوراً بسوزونینش. ولی یادتون باشه تو این نوبت دیگه نمی‌تونین کارتایی که از قبل تو دستتون بوده رو بازی کنین.

کارت‌های عملیاتی

نوبتی هم که باشه نوبت توضیح کارت‌های عملیاتی هست پس خوب توجه کنین.

کارت ۲+

اگه این کارتو بازی کنین، نفر بعدیتون باید دوتا کارت از ستون کارت کشی برداره و هیچ کارتیم نمی‌تونه بازی کنه! این کارتو کجا‌ها میشه کشید؟ فقط روی کارت همرنگش یا روی‌یه کارت ۲+ دیگه. اگه اول بازی هم این کارت رو بشه همین قانون براش اعمال میشه.

کارت معکوس ( REVERSE )

با این کارت می‌تونین جهت بازیو برعکس کنین(مثلاً اگه تاحالا ساعتگرد بوده میشه پاد ساعت گرد). این کارت هم فقط روی کارت همرنگش یا روی‌یه کارت معکوس دیگه کشیده میشه. اگه هم اول بازی این کارت رو شد؛ کارت پخش کن که نوبتشو بازی کرد نفر بعدی میشه نفر سمت راستش(به جای نفر سمت چپ)

کارت پرش ( SKIP )

اگه این کارت بازی بشه، نفر بعد شما نوبتشو از دست می‌ده. این کارت فقط روی کارت همرنگش یا روی‌یه کارت پرش دیگه کشیده میشه. اول بازی اگه این کارت رو بشه نفر سمت چپ کارت پخش کن نوبتشو از دست می‌ده و نفر بعدیش نوبتشو ادامه می‌ده.

کارت آزاد ( WILD )

 

این کارت می‌تونه رنگ کارت نفر بعدیو عوض کنه(هر رنگی که بخواین می‌تونین انتخاب کنین). خوبیه این کارت اینه که اگه کارت‌های قابل بازی کردن دیگه‌ای هم تو دستتون باشه می‌تونین این کارتو بکشین و محدودیتی نداره. اگه هم به عنوان کارت اول رو بشه نفر سمت چپ کارت پخش کن می‌تونه تعیین کنه بازی با چه رنگی ادامه پیدا کنه.

کارت ۴+

اگه این کارتو بازی کنین، می‌تونین رنگ کارت ادامه بازی رو تعیین کنین. نفر بعدیتونم باید ۴ تا کارت از ستون کارت کشی برداره و هیچ کارتی هم نمی‌تونه بازی کنه! حالا شرایط استفاده از این کارت چیه؟

فقط در صورتی این کارت بازی میشه که کارت‌هایی که تو دستتونه با کارت رویی ستون کارت سوخته همرنگ نباشه. (ولی اگه کارت عملیاتی داشته باشین یا کارتی که تو دستتونه با کارت رویی ستون کارت سوخته هم عدد باشه، مشکلی نیست و می‌تونین کارت۴+ رو بازی کنین. ) اگه هم اول بازی به عنوان کارت نخستین رو شد باید برگردونده بشه به ستون کارت کشی و‌یه کارت دیگه بردارین.

توجه:

ممکنه حس کنین‌یه نفر کارت ۴ رو به صورت غیرقانونی علیه تون بازی کرده. در این صورت می‌تونین اون شخصو به چالش بکشین تا کارت‌های دستشو بهتون نشون بده. اگه کارتای دستشو چک کردین و دیدین گناهکاره، اون شخص باید به جای شما ۴ تا کارت از ستون کارت کشی برداره، ولی اگه دیدین کارتشو علیه شما درست استفاده کرده و بی‌گناهه، شما علاوه بر ۴ کارتی که مجبورین بکشین باید ۲ تا کارت هم اضافه‌تر به عنوان جریمتون بردارین. (یعنی در کل ۶ تا کارت ناقابل! )

کارت‌های عملیاتی جدید

کارت ۲+ هدف ( TARGET +2 )

این کارتو اگه بازی کردین، می‌تونین هر کسیو دلتون می‌خواد مورد هدف قرار بدین و مجبورش کنین دوتا کارت از ستون کارت کشی برداره. اما نوبت اون فرد هدف قرار داده شده محفوظه و بازی مثل قبل ادامه پیدا می‌کنه. راستی این کارت چون‌یه کارت آزاده می‌تونین رنگ ادامه بازی هم باهاش تعیین کنین. اگه به عنوان کارت اول رو شد، نفر سمت چپ کارت پخش کن باید  بهتون بگه بازی با چه رنگی ادامه پیدا کنه.

کارت سفید ( CUSTOM BLANK )

این کارت واسه این براتون گذاشته شده که شما و بازیکن‌های دیگه هر قانونی دلتون خواست برای خودتون تعیین کنین و برای اینکه یادتون نره داخل قسمت سفید کارت بنویسین. لازم نیست حتماً از ۴ کارت استفاده کنین؛ شما می‌تونین فقط یک کارت رو بردارین و‌یه قانون وضع کنین. راستی این کارت هم کارت آزاده و رنگ ادامه بازی باهاش تعیین میشه. اگه به عنوان کارت اول رو شد، نفر سمت چپ کارت پخش کن باید  بهتون بگه بازی با چه رنگی ادامه پیدا کنه.

کارت بُر زدن ( SHUFFLE )

این کارت خیلی کارش باحاله. چجوریه؟ اگه این کارت بازی بشه، شما باید هر چی کارت دست بازیکن‌ها هست رو جمع کنین و بر بزنین، بعد دوباره بین همه پخششون کنین. بازیکن بعد از شما اولین کارتو می‌گیره تا برسه به نفر آخر.
راستی ممکنه شما یا هر بازیکنی، تعداد کارتی که میاد تو دستتون‌یه کارت کمتر از تعداد کارت‌های قبلیتون باشه. پس تعجب نکنین! این کارت بازم‌یه کارت آزاده و تعیین‌کننده رنگ ادامه بازیه. اگه به عنوان کارت اول رو بشه، نفر سمت چپ کارت پخش کن باید  بهتون بگه بازی با چه رنگی ادامه پیدا کنه.

کارت مبادله (SWAP)

همونطور که از اسم این کارت هم پیداست، با بازی کردن این کارت می‌تونین کارت‌های دستتون رو بایکی از بازیکنا به انتخاب خودتون عوض کنین.

می‌دونین این کارت چه زمانی خیلی به کارتون میاد؟ زمانی که ببینین‌ یه بازیکن کارت‌های کمی داره یا فقط‌ یه تک کارت دستشه. یادتون نره اگه تعویض کردین و تک کارت اومد تو دستتون باید بلند بگین اونو. این کارت بازم‌یه کارت آزاده و تعیین‌کننده رنگ ادامه بازیه. اگه به عنوان کارت اول رو بشه، نفر سمت چپ کارت پخش کن باید  بهتون بگه بازی با چه رنگی ادامه پیدا کنه.

کارت پرش دوبل

این کارت رو اگه بازی کنین، دونفر بعد از شما نوبت بازیشونو از دست می‌دن و نفر سوم ادامه دهنده بازیه.
نکته: اگه دارین این بازیو دونفره انجام می‌دین، هرکدومتون که این کارت رو بازی کرد، دو نوبت از بازی رو از حریف خودش می‌گیره و هر دو نوبت خودش کارت هاشو بازی می‌کنه.

کارت پرش دوبل‌یه کارت آزاده و تعیین‌کننده رنگ ادامه بازیه. اگه به عنوان کارت اول رو بشه، نفر سمت چپ کارت پخش کن باید  بهتون بگه بازی با چه رنگی ادامه پیدا کنه.

پایان بازی اونو

وقتی فقط دوتا کارت تو دستتون مونده و کارت یکی مونده به آخرتونم کشیدین، باید بلافاصله بلند بگین اونو یا تک کارت تا همه بفهمن شما فقط‌یه دونه کارت تو دستتون باقی مونده. اگه تک کارت شدنتونو تا قبل از بازی کردن نفر بعدی بلند اعلام نکنین، جریمتون اینه که دوتا کارت از ستون کارت کشی بردارین.

وقتی یکیتون آخرین کارتشم بازی کرد و دستش کاملاً خالی شد، دور بازی تمومه. امتیاز شماری انجام میشه و میرید دور بعد.

اگه کارت ۲+ یا ۴+ آخرین کارت بازی شده‌ی یک دور باشه، اون شخص باید ۲ یا ۴ کارت از ستون کارت کشی برداره. درضمن این کارت‌ها هم جز امتیازشماریتون به حساب میان!

اگه ستون کارت کشی ،قبل اینکه یکی از بازیکنا دستشو خالی کنه ،خالی بشه ، باید کارت های سوخته رو بُر بزنین و یه ستون کارت کشی جدید بسازین.

امتیاز شماری در بازی اونو ذهن زیبا

اگه یادتون باشه بهتون گفتم هر بازیکنی که زودتر از بقیه دستش خالی بشه ،هر چی کارت تو دست بقیه باشه ،واسه ایشون میشه امتیاز. امتیاز کارت ها به این صورته:

  • همه کارت هایی عددی(0تا9) ————–> به اندازه ارزش عددیشون
  • 2+            ————–> 20امتیاز
  • معکوس    ————–> 20امتیاز
  • پرش         ————–> 20امتیاز
  • آزاد           ————–> 50امتیاز
  • 4+            ————–> 50امتیاز
  • سفید        ————–> 50امتیاز
  • بر زدن       ————–> 50امتیاز
  • مبادله       ————–> 50امتیاز
  • 2+ هدف   ————–> 50امتیاز
  • پرش دوبل ————–> 50امتیاز

بعد از شمارش همه امتیازها اگه کسی هنوز به امتیاز 500 نرسیده بود ،کارت هارو بر بزنین و برین دور بعد…

روش امتیاز شماری جدید بازی اونو

حالا که به پایان بازی رسیدیم بذارین یه روش دیگه هم واسه امتیاز شماری بهتون یاد بدم. شما میتونین در پایان هردور، امتیازای منفی هر بازیکن رو بشمرین؛هر وقت یکیشون به امتیاز 500 رسید ،هرکدومشون که کمترین امتیاز منفی رو داشته باشه برنده بازیه! این روشم روش جالبیه حتما امتحانش کنین.

امیدواریم از این بازی جذاب و سرگرم کننده در کنار خانواده و دوستانتون لذت ببرید.